Sağlıklı Beslenerek Nasıl Kilo Verilir ?

 


Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte nasıl kilo verebilirim sorusu birçok insanın aklına gelen soruların başında gelmektedir. Bugün sizlerle fazla kilolarımızdan sağlıklı ve bilinçli beslenerek nasıl kurtulabileceğimizi ele alacağız. Yaz mevsimine formda girebilmek için yapılan birçok bilinçsiz diyet kişileri hem sağlığından etmekte hem de verilen kiloların kısa sürede geri alınmasına sebep olmaktadır. Bireyler kilo verme aşamasına girmeden önce sağlıklı beslenme ve yaşamayı hayatlarının bir parçası haline getirmelidir. Bu süreç de hedeflenmesi gereken olay verilen kiloların kastan değil de yağdan olmasıdır. Bu süreçte bir diyetisyenden destek alınıp kişiye özel olarak hazırlanacak diyet listesi uygulanmalıdır. Gelin hep beraber sağlıklı ve kalıcı nasıl kilo verebiliriz inceleyelim.


Sağlıklı kilo nasıl verilmeli ?

İdeal kilonuzda olmak, dış görünüşünüzden hariç hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir vücut için daha da önemlidir. Kilo vermeye başlamadan önde uygulanabilecek ve uyulabilecek bir program hazırlanmalı, programdan sonuç alabilmek için de ciddi bir sabır gereklidir. Hızlı kilo vermek için tek tip beslenme diyetlerinden uzak durulmalıdır. Bu tür diyetlerde kısa sürede istenilen sonuç alınsa da ileriki dönemlerde insan sağlığına olumsuz sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı ve düzenli beslenmenin yanında günlük yaşantınıza egzersizi de eklerseniz kilo vermeyi kolaylaştırıp, yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

Nasıl kilo verebilirim
-Şeker ve karbonhidrat tüketimini azaltmak
Fit bir vücudun en büyük düşmanı olan şeker ve yüksek karbonhidrat alımı en dikkat edilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Karbonhidrat ve şeker alımı azaltıldığı zaman vücut ihtiyacı olan enerjiyi depolamış olduğu yağlardan sağlayarak kilo kaybına sebep olacaktır. Az karbonhidrat tüketimi vücuttaki fazla sıvı ve potasyumun atılmasını sağlayarak insülin seviyelerinin düşmesini sağlar. Oluşturulacak diyetlerde karbonhidrat ve şeker alımı dikkate alınmalıdır.

-Kilo kaybı için protein, sebze ve yağ tüketimi
Sağlıklı kilo verme kararı alan kişilerin diyetlerinde mutlaka yer vermesi gerektiği besinlerin başında protein içerikli besinler, az karbonhidrat içerikli sebzeler ve sağlıklı yağlar yer almaktadır. Yüksek proteinli diyetler kişilerin düşünce bozukluğunda düzenlemeler, gece yarısı yemek yeme isteğini yarıya indirmeye yardımcı olur.

Protein kaynaklar: Balık, tavuk eti, kuzu eti, yumurta (sarısı ile birlikte)

Az karbonhidratlı sebzeler: Brüksel lahanası, brokoli, ıspanak, salatalık, domates, pazı

Sağlıklı yağlar: Tereyağı, zeytinyağı, hindistancevizi yağı

Sağlıklı beslenme döneminde alınması gereken 3 öğün asla atlanmamalı ve aralara 2 tane ara öğün eklenmelidir. Karbonhidratı azalttığımız diyetimizde sağlıklı yağ almaktan korkmamalıyız. İkisinin aynı anda kesilmesi kişilerde mutsuzluk yaratıp diyetlerinin yarıda kesilmesine sebep olabilir.
Kilo vermek için öneriler

Kilo vermenizde etkili olacak öneriler

-sürekli yemeyi sevdiğiniz besinleri (fast food, abur cubur) hayatınızdan çıkarıp kalori alma miktarınızı düşürmelisiniz.
-Metabolizmanın hızını arttıran kahvaltı öğünü asla atlanılmamalıdır.
-Hareketli bir yaşamdan kaçınılmamalısınız, gün içerisinde yaptığınız fazla hareketler kalori açığa çıkartarak zayıflamanıza yardımcı olur.
- Rafine edilmiş şeker veya şekerli gıdalar yerine şeker ihtiyacınızı doğal sebze ve meyveden almayı tercih etmelisiniz.
-Acıkmadan yemek yeme alışkanlığı bırakılmalıdır aksi taktirde fazla kalori alarak kilo almaya devam edersiniz.
-Kendinizin aksatmadan uyabileceği bir diyet listesi hazırlayıp o doğrultuda devam etmelisiniz.
-Kalorisiz olan su tüketimini eksik etmemelisiniz, su tüketimi size tokluk hissi vererek daha az yemenizi sağlayacaktır.
-Kendinizi aç bırakarak kilo verilmeyeceğini bilip, her besinden dengeli olarak beslenmelisiniz.
-Daha önceki yemek porsiyonlarınızı daha az porsiyonlara indirmelisiniz.
-Yediklerinizi kalori hesaplama açısından herhangi bir yere not almayı unutmayın.
-Öğün atlamadan kaçının çünkü atlanılan öğün bir sonraki öğünde daha çok yemenizi sağlayacaktır.
-Aşırı kilo alımına sebep olan karbonhidratı hayatınızdan çıkarıp onun yerine protein, sebze ve meyve ağırlıklı beslenin.
-Uykunuzu düzenli ve tam almaya çalışın.
-Bir kereden bir şey olmaz diyerek atıştırmalıklara yanaşmayınız.



Yorumlar