Detoks Etkisine Sahip Olan Besinler Nelerdir ?

 

Detoks, farklı ve çeşitli yollardan vücuda giren zararlı maddelerin vücuttan atılması olayına denir. Detoks olayının asıl amacı vücudumuzu temizleyip, toksin maddelerden arındırmaktır. Toksin maddelerden arınmak için detoks programları yapılarak uygulanabilir. Bunların haricinde detoks etkisi yapan tüketebileceğimiz doğal besinlerde yer almaktadır. Peki bu detoks etkisi yaratan besinler nelerdir gelin hep beraber inceleyelim..

1-Elma


İçerisinde bulundurduğu falovan maddesi kötü kolesterol ve kolesterolü düşürmeye yardım eder. İçerisinde bulundurduğu lifli yapısı vücutta bulunan katkı ve metal atıklarının atılmasını sağlar. Her gün bir adet elma tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

2-Limon

Karaciğeri temizleme konusunda üstüne yoktur. Detoks denince akla gelen ilk besin kaynağıdır. Sindirim sisteminin düzenlenmesini, çalışmasını sağlar ve vücuttaki asit oranının düşmesini sağlar. Su ile karıştırılarak sabahları tüketilirse toksinlerin atılmasını sağlayarak vücudu temizler.

3-Sarımsak

Doğal antibiyotik kaynağı olarak bilinir. Vücudumuzun fonksiyonlarının düzenlenmesine yardım eder. Özellikle vücuttaki mikropların yok edilmesi ve karaciğerin temizlenmesini sağlayarak vücuda detoks etkisinde bulunur.

4-Pancar
Bağışıklık sistemine destek sağlar. Karaciğerde oluşan ve oluşabilecek zararlı atıklardan temizlenmesini sağlar. Kanı temizlemeye ve hücrelere daha fazla oksijen taşınmasına yardımcıdır. Vücuda detoks etkisi büyüktür.

5-Avokado

Son yılların vazgeçilmez besini haline gelen avokado, karaciğerimizi zararlı kimyasallardan korur, damarları genişletme özelliği vardır, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve damarlarda oluşabilecek toksinlerin oluşumunu engeller.

6-Lahana

Lahana türleri antibakteriyel özelliğe sahiptir. Kanser oluşumu riskini azaltır ve sindirim sisteminin temizliğine yardım eder. Yüksek antioksidan özelliğe sahip olan lahana karaciğerin temizlenmesine yardım eder. Detoks tariflerinizde ve zayıflama programlarınıza mutlaka lahanayı eklemeyi unutmayınız.

7-Kırmızı Biber
İçerisinde portakaldan 3 kat daha fazla C vitaminine sahiptir ve böylelikle vücuttaki zararlı toksinleri sindirerek zararsız maddelere dönüştürme özelliğine sahiptir.

8-Zerdeçal
Zerdeçala sarı rengini veren madde birçok hastalığın tedavisi için kullanılan ilaçların içerisinde kullanılmaktadır. Sindirim sistemi ve karaciğer hastalıkları için kullanımı rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olur. Detoks etkisi için yoğurtla beraber tüketilebilir.



Yorumlar