Mucizevi baharat Tarçının faydaları nelerdir ? Neye iyi gelir ?

 

Lezzetiyle en çok sevilen baharatlar arasında yer alan Tarçın, yemeklerde, tatlılarda, içeceklerde ve birçok alanda kullanılmaktadır. Sağlık açısından da insan vücuduna birçok yararı olan Tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Tarçın, ağacının iç gövdesini soyarak elde edilir. Keskin bir kokuya sahiptir. Orta Asya bölgesinde tüketimi fazladır. Peki tarçının faydaları nedir ? Tarçın hakkında bilinmesi gerekenler..

-Adet döneminde oluşan sancıyı hafifletir ve kanamayı düzenlemeye yardım eder.

-Vücutta yer alana veya oluşabilecek bakterileri öldürür.

-Yağ yakıp kilo vermeye yardımcıdır.

-Yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır.

-Unutkanlık riskini azaltır ve hafızanın güçlenmesine yardım eder.

-Etkili doğal koku gidericidir.

-Alzheimer rahatsızlığının önüne geçer.

-Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir ve rahatlama sağlar.

-Mantar hastalıklarının giderilmesinde etkili bir baharattır.

-Kolesterol seviyelerinin düzenlenmesini sağlar.

-Boğazımızda oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçer.

-Vücudumuza bağışıklık kazandırır ve bağışıklık sistemine güç verir.

-Kandaki oksijen miktarını arttırır ve kan akış hızını hızlandırır.

-Öksürüğün giderilmesi için etkili bir besindir.

-Doğum sonrası kullanımı anne sütünü arttırır.

-Kemik gelişimini ve güçlenmesine destek verir.

-Ağız kokusunun giderilmesinde ve diş ve diş etlerinde oluşan bakterileri yok eder.

-Oluşabilecek kanser hücreleriyle savaşıp, çoğalmasını engeller.

-Deri döküntülerine, sivilce ve akne oluşumuna iyi gelir.

-Dikkat eksikliği  yaşayan kişilerin problemlerini ortadan kaldırmaya yardım eder.

Tarçın besin değerleri nelerdir ?

-100 gram Tarçın için -

-3.39 gr Protein

-1.24 gr Toplam yağ

-80.59 gr Karbonhidrat

-53.1 gr Lif

-10.58 gr Su

-247 kcal Enerji

-1002 mg Kalsiyum

-8.32 mg Demir

-60 mg Magnezyum

-431 mg Potasyum

-64 mg Fosfor

-10 mg Sodyum








Yorumlar