Kiraz |
- İçerisinde bulundurduğu lif içeriği sayesinde kabızlığın önüne geçer.
-İçeriğinde bulunan asit sayesinde sindirime etkileri büyüktür.
-Bulundurduğu flavonoidler midedeki besinlerin emilimini ve parçalanmasını kolaylaştırır.
-Hafızayı güçlendirir ve beyinin işlevini arttırır.
- Cilt ve vücudumuzun yaşlanma probleminin önüne geçer.
-İçerisinde bulunan potasyum, kalsiyum, magnezyum mineralleri sayesinde kemik erimesinin önüne geçer, eklem ağrısı ve kemik erimesi gibi hastalıkların riskini azaltır.
-Kan şekeri seviyelerini düzünler. Şeker hastalığının getirmiş olduğu aniden insülin seyisinin yükselmesi ve düşmesinin önüne geçer.
-İdrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonların oluşumuna engel olur ve idrar söktürücü etkisi vardır.
-Uyumadan önce tüketilirse uykuya geçme konusunda yardımcı olur.
-Kolesterole iyi gelmektedir.
-Kalp ve damar sağlığı için tüketilmesi gereken bir besindir.
-Sigara içen kişiler için nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
-Aşırı derecede ilaç tüketimi sonucunda karaciğerde oluşan yükün hafiflemesine yardım eder .
-Sakinleştirici özelliği vardır.
-Romatizma ağrılarının azalmasına yardım eder.
-Kilo vermek isteyenler programlarına ekleyebilirler.
-Kabızlık sorununu yüksek oranda çözer.
-Kanımızı temizlemede büyük etkileri vardır.
Kiraz sapı çayı nasıl yapılır ?
-1 litre su ile beraber bir avuç kiraz sapı kısık ateş de 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir şişenin içerisine bırakılıp buzdolabında muhafaza edilmelidir.
-Yemeklerden 1 saat önce veya yemek yendikten 2-2.5 saat sonra günde en fazla 1 bardak içilmelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder