Kirazın faydaları nelerdir ? Kiraz sapı neye iyi gelir ?

 

Kiraz 
En sevilen ve tüketilen meyveler arasında yer alan kiraz yüksek oranda antioksidan özelliğiyle bilinmektedir Bağışıklık, kalp  ve beyin üzerinde birçok etkisi olan kiraz  hem sağlığımız açısından hem de tadının güzel olmasıyla insanların vazgeçilmezidir. Besin değeri ve kalori açısından zengin  ve güçlü içeriğe sahiptir. Kirazın kendisinin haricinde sapının da insan vücuduna büyük faydaları vardır. Yüksek derecede ödem atıcı olarak bilinmektedir. Gelin hep beraber kirazın ve sapının faydalarını gözden geçirelim;

- İçerisinde bulundurduğu lif içeriği sayesinde kabızlığın önüne geçer.
-İçeriğinde bulunan asit sayesinde sindirime etkileri büyüktür.
-Bulundurduğu flavonoidler  midedeki besinlerin emilimini ve parçalanmasını kolaylaştırır.
-Hafızayı güçlendirir ve beyinin işlevini arttırır.
- Cilt ve vücudumuzun yaşlanma probleminin önüne geçer.
-İçerisinde bulunan potasyum, kalsiyum, magnezyum mineralleri sayesinde kemik erimesinin önüne geçer, eklem ağrısı ve kemik erimesi gibi hastalıkların riskini azaltır.
-Kan şekeri seviyelerini düzünler. Şeker hastalığının getirmiş olduğu aniden insülin seyisinin yükselmesi ve düşmesinin önüne geçer.
Kirazın faydaları
-Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayıp hastalıkların önüne geçer.
-İdrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonların oluşumuna engel olur ve idrar söktürücü etkisi vardır.
-Uyumadan önce tüketilirse uykuya geçme konusunda yardımcı olur.
-Kolesterole iyi gelmektedir.
-Kalp ve damar sağlığı için tüketilmesi gereken bir besindir.
-Sigara içen kişiler için nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
-Aşırı derecede ilaç tüketimi sonucunda karaciğerde oluşan yükün hafiflemesine yardım eder .
Kiraz sapı faydaları
Kiraz sapının faydaları nelerdir ?

-Sakinleştirici özelliği vardır.
-Romatizma ağrılarının azalmasına yardım eder.
-Kilo vermek isteyenler programlarına ekleyebilirler.
-Kabızlık sorununu yüksek oranda çözer.
-Kanımızı temizlemede büyük etkileri vardır.

Kiraz sapı çayı nasıl yapılır ?

-1 litre su ile beraber bir avuç  kiraz sapı kısık ateş de 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir şişenin içerisine bırakılıp buzdolabında muhafaza edilmelidir. 

-Yemeklerden 1 saat önce veya yemek yendikten 2-2.5 saat sonra günde en fazla 1 bardak içilmelidir.








Yorumlar