Ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi olan hurma bir palmiye türü meyvesidir ve afrika ile Arap Yarım adasında yetişir. Oldukça tatlı olan hurma, zengin içerikli ve şifa deposudur. Gün içerisinde 4 adet hurma tüketilirse 1 porsiyon meyve miktarına eşittir.
-Vücudun ihtiyacı olan günlük şeker ve vitamin ihtiyacını karşılar.
-Yüksek lif içeriği içerdiği için bağırsakların daha iyi ve sağlıklı çalışmasını sağlar.
-Besin değeri yüksek olduğu için sadece Ramazan aylarında tüketilmemelidir.
-Gün içerisinde 4-5 adet tüketilirse içerisinde bulunan antioksidan sayesinde vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlar.
-İçerisinde bulunan vitamin ve posa kaynağından dolayı kansere karşı savaşır.
-Tansiyon seviyelerinin düzenlenmesinde etkilidir.
-Cildimizin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında etkili rol oynar.
-Gün içerisindeki belirli miktarda tükettiğimiz hurma B1 ve B2 vitamini sayesinde vücudumuzun sinir sistemini korur.
-Uzun süre enerji verdiği için gün içerisindeki yorgunluğunuzu alır.
-Kansızlığa iyi gelerek vücuda kan üretimini sağlar.
-Fosfor ve kalsiyum açısından zengin içerikli olduğu için kemik sağlığını korumada etkilidir.
-Yüksek lif içeriği sayesinde midede uzun süre tokluk sağlar.
-İçerisinde bulundurduğu beta karoten vitamini sayesinde göz sağlığımızı korur.
-Doğum sonrası tüketilirse hızlı toparlanmaya yardımcı olur.
-Diyet lifleri bakımından zengin olduğu için kabızlığın giderilmesini sağlar.
-strese karşı iyi gelir ve hafıza kaybı durumunu engeller.
-İltihap ve balgam sökücüdür.
-Kalp hastalıkları riskini azaltıp, kalp sağlığını korur.
-Hurma tüketimi vücutta olası iç kanamayı durdurur.
Hurmanın besin değeri :
-100 gram hurma için
*281 Kalori
*2.5gr Protein
*1mg Demir
*40mg Kalsiyum
*656mg Potasyum
*70 gr Karbonhidrat
*2 mg
*8 gr Diyet lifi
*0.4 gr Toplam yağ
Yorumlar
Yorum Gönder